Danskerne er blandt de mest forgældede i verden – men det er der råd for

DanskerneTal fra OECD viser, at de danske husstande er blandt de absolut mest forgældede i verden. Vi er ganske enkelt rigtig gode til at optage lån, men knap så gode til at afvikle dem igen. En af årsagerne til den lidt tvivlsomme rekord skal dog findes i, at godt 80% af gælden er boliglån. En stor del af os ejer nemlig vores egen lejlighed eller eget hus. Og da det kun er de færreste, der kan betale dette kontant, er der altså optaget såkaldte boliglån.

Mange årsager til gæld

Som udgangspunkt er denne gæld især koncentreret blandt husstande med et højt indkomstniveau. Men der figurerer også husstande med en væsentlig lavere indkomst i denne gældsstatistik. Det kan være at man har mistet sit job, har været igennem en dyr skilsmisse, er ramt af sygdom eller lignende. Netop her har man typisk lidt sværere ved at komme ud af gælden igen. Og det kan være lidt af en kamp. Men det er heldigvis ikke umuligt. Det gælder blot om at søge den rette hjælp.

Saml al gælden på et sted og få overblik

Her gælder det om at få et overblik over gælden en gang for alle. For kun på den måde kan man hurtigere blive gældfri og atter få et solidt og fornuftigt økonomisk råderum. Og en af metoderne er at samle sine mindre lån og klatgæld ét sted. For et kan nemlig være en dyr fornøjelse at skulle betale renter og gebyrer af flere forskellige lån. I stedet kan disse mindre lån med fordel samles til ét større lån, hvor man så kun betaler låneomkostninger for ét lån. Og kun hos en låneudbyder i stedet for flere forskellige. Dette kaldes et samlelån.

Spar på gebyrer og renter – og få flere penge til dig selv

Der findes flere forskellige låneudbydere, der tilbyder samlelån, hvor man kan samle flere mindre lån til ét større. Det er derfor en god løsning for dem der har mange forskellige mindre lån, som kan være svære at overskue – og ikke mindst betale. For med et samlelån får man ikke alene overblik over, hvor meget man skylder. Man sparer samtidig også ofte en god sjat penge på både renter og gebyrer. Derved får man flere penge til sig selv og undgår fremadrettet at skulle ud og optage endnu flere lån.

Sådan gør du!

Det er ganske let og ligetil, at søge om et samlelån hos den udbyder du føler dig mest tryg ved. Oftest er det muligt at ansøge online. På den måde slipper man for at skulle stå til regnskab ansigt til ansigt med nogen og man kan ansøge hjemmefra. I ro og mag. Det foregår typisk ved at der skal udfyldes et ansøgningsskema, hvor de nuværende lån angives. Det kan både være privatlån, forbrugslån, kassekreditter og kviklån. Dertil skal der udfyldes en række peronlige oplysninger, inden det hele sendes retur til en vurdering. Som udgangspunkt kan alle mennesker optage et samlelån. Det kræver blot at man er minimum 18 år, har folkeregisteradresse i Danmark og en fast indtægt. Og så skal man naturligvis ikke være registreret i RKI.