Hvad skal du se i Aarhus?

Aarhus er Danmarks næststørste by og derfor en by, som det kan være svært at komme udenom, hvis du vil kunne sige, at du har besøgt de vigtigste danske byer.

Aarhus har omkring 400.000 indbyggere og er derfor i international sammenhæng kun en meget lille by – men i sin egen bevidsthed fylder Aarhus meget og bliver i reklamer og omtaler da også ofte omtalt som Verdens mindste storby.

Der er mange interessante ting af se i Aarhus, og her kommer nogle af de ting, som vi vil anbefale, at du bruger lidt tid på. Bliver du købelysten, kan et SMS Lån måske hjælpe dig.

Naturen og Moesgaard

Aarhus ligger meget naturskønt tæt ved vandet, ved udløbet af Aarhus å. Byen spreder sig mod nord og syd. Mod syd støder den op til de store skove, som tidligere hørte under godserne ved byen, men i dag er ejet af Aarhus Kommune. Her ligger også Moesgaard Museum, som du ikke må snyde sig selv for.

Moesgaard Museum er et forhistorisk museum, der er etableret på Moesgaard herregård og i dag holder til i arkitektonisk meget smukke bygninger bygget ind i det bakkede landskab. Museet fokuserer på Danmarks oldtid og udstiller bl.a. Grauballemanden – et mosefund. Derudover har museet en spændende etnografisk udstilling og jævnligt gæsteudstillinger fra store museer i udlandet.

Inde i byen

Inde i Aarhus finder du Den Gamle By, som er købstadsmuseum for hele landet og en af de få – om ikke den eneste – trestjernede turistattraktioner i Danmark. Besøg de smukke huse og miljøer, der spænder fra 1600-tallet til 1970’erne.

I byens centrum finder du også det såkaldte Latinerkvarter, som er den gamle kerne med skæve huse og små forretninger. Kvarteret undgik at blive smadret af en gennemfartsgade i 1960’erne, og i dag anses kvarteret for at være et af de mest autentiske i Aarhus.

Besøg også Aarhus Universitets smukke campus, hvor du kan gå en tur mellem smukke gulstensbygninger i den smukt anlagte park.