På tur i København

Vil du besøge de danske byer, kommer du selvfølgelig ikke uden om København. Landets hovedstad er selvskreven på listen over de byer, man bør besøge, når man besøger Danmark. Her er også masser at se, både traditionelle seværdigheder og mere lokale ting, som bruges af københavnerne til daglig, men i høj grad også er interessante for byens gæster.

mad, mad og atter mad

De senere år er København blevet et madmekka, og selvom mange københavnere abonnerer på måltidskasser lige til døren, nyder lige så mange de daglige indkøb. Er de interesserede i at lave mad, går de ikke så sjældent i Torvehallerne på Israels Plads. De er også et besøg værd for dig som gæst i byen. Her finder du både små restauranter, som laver mad af råvarer i høj kvalitet, boder, hvor du kan få en hurtig snack – og selvfølgelig masser af forretninger, hvor du kan købe de bedste råvarer fra ind- og udland. Brug den mulighed, hvis du for eksempel har lejet en lejlighed og selv har adgang til køkken under dit ophold.

København har også restauranter fra enkle etniske steder til Danmarks eneste trestjernede Michelin-restaurant.

Turisttraditioner

Er du i København for første gang, er der masser af traditionelle turistattraktioner at gå efter. De fleste har hørt om Tivoli – besøg den gamle have, men glem heller ikke Bakken, der ligger lige ved Dyrehaven nord for byen. Det er mere folkeligt, og her finder du en kopi af Korsbæk, som var hovedkulissen i Matador, Danmarks mest populære tv-serie nogensinde.

Du skal også et smut forbi Langelinie med Den Lille Havfrue, selv om nogle bliver lidt skuffede over den lille statue. Læg også vejen forbi Christiania eller gå en tur i Nyboder. Det er smukke, enkle rækkehuse, som blev bygget til flådens folk. I dette århundrede var de lige ved at blive revet ned, men husene blev heldigvis reddet og er i dag et minde over tiden, da Danmark var en stormagt på søen.