Er Danmark et hundevenligt land?

De fleste kan nok blive enige om at vi I Danmark har et anstændigt forhold til dyr, og at vi generelt er gode til at pleje vores kæledyr såsom hunde og katte. Men er hundene egentlig altid velkomne I samfundet? Og er der visse områder, hvor vi som land kunne være mere hundevenlige?

Her får du 2 bud på, hvor der måske er plads til forbedring når det kommer til forholdet med hundene

Svært at komme på café eller bar

hundevenligt i Danmark?Her I landet er der strenge regler for hygiejne på diverse beværtninger, hvilket betyder at det ofte er nemmere for café-ejere at lukke helt af for hunde-besøg. Dette udelukker mange hundeejere fra at besøge disse steder, hvis de har hunden med, og de skal derfor kigge nøje efter de få steder, hvor man gerne må tage hunden med indenfor.

I lande såsom Spanien og Portugal, der er hundene meget mere synlige I gadebilledet, og dermed og mere tilstede på caféer, barer og også restauranter.

Det kan være et forstyrrende element for de øvrige gæster, hvis hunden larmer eller er urolig, men hvis man har et dyr, som kan opføre sig ordentlig på en café, så kan det være frustrerende at den ikke må komme med ind til en kop kaffe eller en øl.

Med en lille snack i lommen fra Dyrelageret og en skål med vand kan man også give hunden en hyggelig tur på café, næsten uden at de øvrige gæster lægger mærke til dens tilstedeværelse.

Hundeluftning i byen kan være svært

I en travl hverdag kan det være svært at få tid til at køre med hunden ud i skoven eller på stranden hver gang den skal luftes. Det betyder at turene skal foregå inde i byen i gader og stræder, og det er her at problemet melder sig.

Hundeparker er særdeles gode for de firbenede venner, men antallet af dem er begrænset. I disse hundeparker kan dyrene løbe frit og lege med hinanden, hvilket uden tvivl giver dem mere velvære i hverdagen.

Som samfund bør vi måske overveje at integrere flere af disse parker i byerne, hvis vi ønsker at blive et mere hundevenligt land.