Den dejlige eftersommer

I gamle dage sagde folk tit: Hold ferie i høsttiden, for i de måneder, da kornet høstes, er vejret ofte godt. Og rigtigt er det i hvert fald, at man i august og september som regel er rimelig solsikker i Danmark. Derfor er den sene sommer et af de bedste tidspunkter at vælge til en visit i nogle af de danske byer, der spreder sig ved fjorde, bælter og i indlandet i det lille land.

Festivaltid

Eftersommeren er også tid for mange af de festivaller, der efterhånden afholdes i eller ved de danske byer. I Ribe er der for eksempel en festival for komponisten Rued Langgaard, som i datiden konkurrerede med den verdensberømte danske komponist Carl Nielsen om publikums gunst – og tabte. Mange holder af hans musik, og derfor har han fået sin egen festival – en god anledning til at besøge den gamle by Ribe netop på denne tid af året.

For dem, der ikke lige er til klassisk musik, byder eftersommeren på flere rock-, folkemusik- og popmusikfestivaller. For eksempel Skanderborg Festival, eller Smukfest, der hvert år holdes i august under bøgene ved de smukke Skanderborg-søer.

Er man interesseret i kunst og musik, er eftersommeren således en god tid at vælge til et besøg i Danmarks byer.

Byfesternes tid

Eftersommeren er også tid for både små og store byfester i mange danske byer. Mest berømt er nok Aarhus Festuge, som finder sted den første weekend i september og hvert år åbnes af regenten, som fra sin studietid har relationer til landets næststørste by, Aarhus.

Aarhus Festuge rummer et enormt antal events og arrangementer af enhver art, og derfor besøges festugen også af mindst en halv million gæster. Der er simpelt hen noget for enhver smag – fra små intime koncerter til store koncerter og konferencer.

Mange andre byer markerer eftersommeren med byfester, så er du til den form for underholdning, er det et godt tidspunkt at besøge de danske byer på.